Циблівська громада

Київська область, Бориспільський район

З початком опалювального сезону зібрали для вас перелік актуальних запитань щодо оформлення житлової субсидії, тож розповідаємо про декілька ключових моментів.

Дата: 08.11.2023 11:05
Кількість переглядів: 127

З початком опалювального сезону зібрали для вас перелік актуальних запитань щодо оформлення житлової субсидії, тож розповідаємо про декілька ключових моментів.

Коли я можу звернутися за субсидією❓

✅У будь-який місяць року, звернувшись до ПФУ через веб-портал електронних послуг, мобільний додаток ПФУ, портал «Дія», сервісний центр фонду (без прив’язки до місця реєстрації), особисто до уповноважених посадових осіб виконавчих органів місцевого самоврядування/ЦНАПів.

Коли буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії для домогосподарств, яким раніше було призначено субсидію на 0,00 гривень❓

✅ Органами Пенсійного фонду України у жовтні будуть проведені розрахунки розміру житлової субсидії на опалювальний сезон. Для цього не потрібно звертатися фізично – розрахунок буде здійснено автоматично.

Які доходи враховуються при розрахунку житлової субсидії❓

✅ Доходи, що враховуються при розрахунку житлової субсидії на опалювальний період, базуються на доходах за І – ІІ квартали 2023 року. При розрахунку житлової субсидії на опалювальний період (з жовтня) розмір пенсійної виплати (як дохід) враховується за серпень 2023 року.

Як обчислюється розмір житлової субсидії за жовтень❓

✅ Розмір обчислюється з урахуванням тривалості опалювального періоду з 16 жовтня. Тобто послуга з опалення житлового приміщення розраховується на 16 днів незалежно від кількості днів, протягом яких ця послуга фактично надається.

Що повинні робити особи, які раніше не отримували житлову субсидію❓

✅ Особи, які раніше не одержували житлову субсидію влітку або отримали відмову в її призначенні на неопалювальний період, мають можливість звернутися за призначенням субсидії до 30 листопада 2023 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь