Циблівська громада

Київська область, Бориспільський район

Зібрали каштани, сплели маскувальну сітку та провели благодійний ярмарок: Лецьки й Вінинці – для ЗСУ

Дата: 08.11.2023 10:32
Кількість переглядів: 187

Зібрали каштани, сплели маскувальну сітку та провели благодійний ярмарок: Лецьки й Вінинці – для ЗСУ

"Настільки швидко все розкупили, що я навіть трішки засмутився". Такі враження від благодійних торгів в одного з юних продавців Дмитра Лудченка, учня 5 класу Лецьківської гімназії. 3 жовтня, у День ракетних військ та артилерії України, в будинку культури села пройшов благодійний ярмарок-продаж під час якого школярі з батьками, педагогами та жителями сіл Лецьки й Вінинці збирали кошти для бійців ЗСУ. Як це було та скільки вдалося вторгувати, розповідає Переяслав.City.

Благодійний ярмарок

У Лецьківському старостинському окрузі Циблівської громади благодійний ярмарок пройшов на хвилі добра і благодійності. Об'єднані єдиною метою колектив Лецьківської гімназії спільно з працівниками Будинку культури організували та провели захід на підтримку своїх земляків, котрі захищають Україну.

Фото без опису

 

Фото без опису

У Лецьківському старостинському окрузі 3 жовтня пройшов благодійний ярмарок

– Ви знаєте, ми навіть не очікували, що благодійний ярмарок буде настільки вдалим, що так активно всі відгукнуться. Школярі та їхні батьки, педагоги, а також просто небайдужі жителі Лецьок і Вінинців взяли участь у торгах із задоволенням. Багато було на ярмарку всіляких смаколиків, але навіть пофотографувати вдалося не все, бо не встигли розкласти товар, як його відразу ж майже увесь розкупили, – розповіла співорганізаторка заходу, вчителька початкових класів Лецківської гімназії Олена Тегипко.

На ярмарку в Лецьках багатолюдноНа ярмарку в Лецьках багатолюдно

 

Торгували жителі сіл Лецьки та Вінинці різним: десертами, крупами, в'язаними шкарпетками, різними поробкамиТоргували жителі сіл Лецьки та Вінинці різним: десертами, крупами, в'язаними шкарпетками, різними поробками

– Настільки швидко все розкупили, що я навіть трішки засмутився, – зазначив один із продавців, учень 5 класу Дмитро Лудченко. Хлопець мав зовсім інші очікування щодо заходу:

– Я всю свою сім'ю задіяв – бабуся Лідія зробила біляшів з м'ясом, ми з мамою Наталією пекли піцу. Я думав, що на ярмарку люди всі ходитимуть вибиратимуть товар, куштуватимуть, торгуватимуться. Уявляв, що буде як на базарі. Але люди прийшли і так швидко в нас усе купили, що я навіть не встиг когось закликати, розхвалити свій товар тощо.

Дмитро Лудченко чекав жвавих торгівДмитро Лудченко чекав жвавих торгів

 

А вони скінчилися тільки-но розпочавшись. Біляші та піцу, які він із бабусею принесли на продаж, швидко розкупилиА вони скінчилися тільки-но розпочавшись. Біляші та піцу, які він із бабусею принесли на продаж, швидко розкупили

Дмитру вдалося вторгувати 700 гривень – найбільше від 5 класу. Його однокласник Сергій Кудрявцев на ярмарку продавав теплі шкарпетки, які зв'язала його мама. Теж розповів, що розкупили люди їх швидко, лишилися тільки одні маленькі – на дитинку:

– Я ціну високу не ставив, але покупці давали гроші, а решту не забирали. Тому мені вдалося вторгувати близько 300 гривень.

Жителька села Лецьок Анастасія Огієнко (29 років) принесла на ярмарок вироби декоративно-прикладного мистецтва (тарілочки, які вона сама розписує), а також випічку. Жінці вдалося вторгувати понад 1000 гривень.

Анастасія Огієнко за свої поробки та пиріжки вторгувала понад 1000 гривень Анастасія Огієнко за свої поробки та пиріжки вторгувала понад 1000 гривень

Ярослав Пенюгалов, учень 8 класу продавав солодощі – домашні цукерки, десерт "бите скло" та мед:

– Довго торгувати мені не довелося, як і більшості продавців – на сьогоднішньому ярмарку з прилавків покупці усе буквально "розмітали". Мені вдалося вторгувати 505 гривень – найбільше зі свого класу, – радісно наголосив Ярослав.

Ярославу Пенюгалову вдалося продати все, крім дерев'яних дощечок. Виручив хлопець за товар 505  ривеньЯрославу Пенюгалову вдалося продати все, крім дерев'яних дощечок. Виручив хлопець за товар 505 ривень

Долучилися до благородної справи і учні, і їхні батьки, і вчителі, і просто небайдужі жителі сіл Лецьок та Вінинець. Продавали різне. Чого тільки не було на столах: різноманітні смаколики, солодка та солона випічка, напої, мед, розписний посуд, в'язані речі та багато іншого.

 Крім того, багато людей донатили, нічого не купуючи. У нас окремо стояла скринька для збору коштів на ЗСУ, – зазначила Олена Тегипко.

Майже 1 500 гривень люди поклали до скриньки Майже 1 500 гривень люди поклали до скриньки

Ярмарок закінчився дуже швидко, але сам захід тривав упродовж двох годин. Для всіх учасників благодійного дійства цього дня відбувся концерт при участі місцевого ансамблю художньої самодіяльності "Зоряни" та учнів Лецьківської гімназії.

Фото без опису

 

Фото без опису

Концертна програма після закінчення благодійних торгів

Загалом під час ярмарку вдалося зібрати 16 756 гривень, з них близько 1 500 – зі скриньки, 1000 – донати від колективу "Зоряни". Організатори Олена Тегипко, Вікторія Устич, дирекція гімназії та будинку культури щиро вдячні всім активним та небайдужим людям, хто підтримав, допоміг та долучився до такої важливої справи. Наші люди – неймовірні! Усі зібрані кошти будуть спрямовані на потреби захисників.

Каштани теж приносять користь

Перед благодійним ярмарком школярі Лецківської гімназії кошти для бійців ЗСУ змогли заробити з допомогою каштанів.

– Діти збирали каштани у скверах села Лецьки. Їх потім здали і заробили 1 200 гривень. Ці кошти ми додамо до тих, що вдалося зібрати під час ярмарку. Загальну суму вже розділимо і спрямуємо на ЗСУ, відповідно до запитів від військових – наших земляків, – прокоментувала Переяслав.City Олена Тегипко.

Фото без опису

  • Фото без опису
  • Фото без опису

Фото без опису

Учні Лецківської гімназії за зібрані каштани виручили 1 200 гривень для ЗСУ

Маскувальна сітка

Разом із зібраними коштами бійцям ЗСУ від Лецьківського старостинського округу буде передана також маскувальна сітка, котра стане їм у нагоді взимку.

Її виготовив педагогічний колектив Лецьківської гімназії під час осінніх канікул. Основу (саму сітку) надала сільська рада.

Фото без опису

 

Фото без опису

Педагогічний колектив Лецківської гімназії виготовив білу маскувальну сітку для ЗСУ

Громада сіл Лецьківського старостинського округу щиро вдячна своїм землякам, котрі зараз обороняють від ворога Україну, а також усім бійцям ЗСУ за мужність і бажають їм сили, витримки, здоров'я та якнайшвидшого МИРУ всій Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь