Циблівська громада

Київська область, Бориспільський район

Нова можливість Веб-порталу Пенсійного фонду України – електронна трудова книжка.

Дата: 05.06.2020 10:14
Кількість переглядів: 4680

Нова можливість Веб-порталу Пенсійного фонду України – електронна трудова книжка. Веб-портал Пенійного фонду - це зручний сервіс отримання інформації для кожного громадянина, не виходячи з дому. Проте останнім часом користувачі веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду все частіше звертаються із запитаннями з приводу можливості побачити дані про періоди роботи до 1998 року.

Наразі для вирішення цієї проблеми на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України створено новий електронний сервіс “Електронна трудова книжка” та розроблено відповідний порядок “Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи – підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі” затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 1084. Завдяки цьому сервісу громадяни в подальшому зможуть переглядати відомості про свою трудову діяльність за будь-який час.

Новим сервісом “Електронна трудова книжка” можуть користуватися не лише застраховані особи, а їх роботодавці. Вони за наявності згоди на обробку персональних даних надаватимуть інформацію про трудову діяльність працівників у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.

У разі втрати паперової трудової книжки, користувачам веб-порталу ПФУ в подальшому не потрібно витрачати час на відновлення даних.

Скористатися електронним сервісом можна наступним чином:

  • увійти до особистого кабінету на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • ліворуч наявне меню “Комунікація з ПФУ”;
  • перейди на вкладку “Надання скан-копій трудової книжки”;
  • окремо долучити підготовлені скан-копії кожної сторінки трудової книжки як JPG-файл або повний документ зі всіма сторінками трудової книжки як PDF-файл;
  • відправити заяву на відпрацювання до Пенсійного фонду України.
     

Заява буде опрацьована працівниками Пенсійного фонду України, які проведуть оцифрування сканованої трудової книжки, що в подальшому дозволить призначати громадянам пенсію в автоматичному режимі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь